Udskiftning af DSG olie

En bil med en trinløs automatisk gearkasse er en fornøjelse at køre i. Når den virker uden problemer. Men opstår der problemer med den automatiske gearkasse udvikler drømmen sig lynhurtigt til et mareridt. Nøglen til at undgå at din DSG gearkasse begynder at få problemer er rettidig omhu.

"Når lampen først lyser, er det ofte for sent" 

De fleste bilejere kender jo godt betydningen af olielampen og husker at tjekke motorolien jævnligt. Her på værkstedet mangler vi stadig væk at høre en kunde undre sig over, at motorolien skal skiftes med jævne mellemrum. Er man glad for sin bil og indholdet af sin tegnebog, så ved man at det ofte er for sent, når advarselslampen i instrumentpanelet viser, at der mangler olie. 

Det samme gælder også i den automatiske gearkasse. Der sidder et overraskende antal bevægelige dele i en gearkasse, der arbejder under meget stor belastning. Mangler der olie eller er olien blevet for gammel, så mister den sin smøreevne og belastningen og dermed slitagen stiger eksponentielt.

Som tommelfingerregel skal du udskifte olien i DSG Gearkassen med 40.000 til 60.000 kilometers mellemrum. Kører du træk og f.eks. trailer eller campingvogn, skal du regne med 30-40.000 km. 

Få skiftet din DSG Gearolie Bestil dit DSG Olieskift her